فناوریهای نوین در مسیر خطرناک | آمریکا چه هدفی دارد؟
ایالات متحده آمریکا
بزرگنمايي:
ایرانیان جهان - به گزارش نبض بازار اعتراض کارکنان مایکروسافت در حمایت از مردم فلسطین و همچنین در محکومیت همکاری این شرکت با ارتش اسرائیل در زمینه هوش مصنوعی، مراسم جشن پنجاهمین سالگرد مایکروسافت را به هم زد.
حضور مدیران ارشد و بنیانگذاران مایکروسافت در این مراسم باعث شد صدای معترضان بلندتر شنیده شود؛ صدایی که نهتنها سیاستهای داخلی این شرکت را به چالش کشید، بلکه سوالی بنیادین را نیز پیش روی افکار عمومی نهاد: آیا هوش مصنوعی آمریکایی بهراستی در مسیر خدمت به صلح گام برمیدارد یا به سلاحی مدرن برای توجیه و تقویت جنگافروزی تبدیل شده است؟
این اعتراض روز جمعه زمانی آغاز شد که مصطفی سلیمان، مدیرعامل بخش هوش مصنوعی مایکروسافت، در حال ارائه گزارش درباره آخرین بروزرسانی محصولات این شرکت از جمله کوپایلوت و چشمانداز بلندمدت آن بود.
در این مراسم بیل گیتس، یکی از بنیانگذاران مایکروسافت و استیو بالمر، مدیرعامل پیشین مایکروسافت نیز شرکت کرده بودند.
در میانه سخنرانی وی، یکی از کارکنان مایکروسافت به نام ابتِهال ابوسعد به سمت صحنه رفت و فریاد زد: مصطفی، خجالت بکش. تو ادعا میکنی که به استفاده صحیح از هوش مصنوعی اهمیت میدهی، اما مایکروسافت سلاحهای هوش مصنوعی را به ارتش اسرائیل میفروشد. پنجاههزار نفر کشته شدهاند و مایکروسافت این نسلکشی را ممکن کرده است.
سلیمان در پاسخ گفت: از اعتراضت ممنونم، صدایت را شنیدم.
اما ابوسعد ادامه داد و فریاد زد که «سلیمان و همه مایکروسافت دستانشان به خون آلوده است.»
وی همچنین یک چفیه را که نماد حمایت از فلسطین محسوب میشود، روی صحنه انداخت و سپس توسط نیروهای امنیتی از محل خارج شد.
خبرگزاری آسوشیتدپرس اوایل امسال گزارش داد که مدلهای هوش مصنوعی مایکروسافت و شرکت اوپن اِیآی (سازنده چتجپپیتی) در عملیات ارتش اسرائیل برای انتخاب اهداف بمباران در جنگهای غزه و لبنان استفاده شدهاند.
وانیا آگراوال، یکی دیگر از کارکنان مایکروسافت، در بخش دیگری از این مراسم که گیتس، بالمر و ساتیا نادلا، مدیرعامل کنونی، روی صحنه بودند، اعتراض دیگری را به نمایش گذاشت.
این نخستین حضور عمومی این سه مدیرعامل سابق و کنونی مایکروسافت از سال 2014 بود.
در ماه فوریه نیز پنج کارمند مایکروسافت به دلیل اعتراض در یک جلسه داخلی با نادلا از جلسه اخراج شدند، اما اعتراض جمعه بهصورت عمومی و زنده برگزار شد. همچنین گروهی از کارکنان در بیرون محل مراسم تجمع کردند.
در ماههای اخیر، شرکتها و نهادهای آموزشی مختلفی نیز به دلیل همکاری با اسرائیل، با موجی از اعتراضات روبهرو شدهاند؛ بهویژه با شدت گرفتن بحران انسانی در غزه.
وزارت بهداشت غزه اعلام کرده که تاکنون دستکم 50609 فلسطینی در جنگ اسرائیل علیه غزه کشته و 115063 نفر مجروح شدهاند. دفتر رسانهای دولت غزه شمار قربانیان را بیش از 61700 نفر عنوان کرده و گفته است هزاران نفر زیر آوار مفقود شدهاند و احتمالاً جان باختهاند.
منبع تسنیم
لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1396115/